Uoči 850 godina od posvećenja kotorske katedrale

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 13. lipnja 2016. - 9:34
Autor: 

Uoči  19. lipnja 2016. godine, datuma kada se navršava iznimno  značajna obljetnica za sve Hrvate i katolike u Boki kotorskoj i Crnoj Gori - 850 godina od posvećenja katedrale svetoga Tripuna u Kotoru, najstarije na istočnome Jadranu koju su gradili Hrvati,  objavljujemo prilog iz lista  ,, Kotoranka" o tome kako je 1966. godine  proslavljen  veliki jubilej 800.  godišnjice posvećenja kotorske katedrale.

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore i ovim putem još jednom  izražava zahvalnost uredniku lista ,, Kotoranka",   gospodinu Andriji Saulačiću,  na tomu što je sačuvao i što nam je ustupio fotografiju, odnosno  priloga o proslavi velika jubileja koji je objavljen u ,, Kotoranki"  sada već davne 1966. godine.

Napomenimo da je gospodin Saulačić i sam bio glazbeni sudionik te proslave. U prilogu, odnosno na  fotografiji, koju je srećom sačuvao,  vidi se orkestar i zbor koji su svojim nastupom  uveličali proslavu.

Ovim prilogom Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore, Hrvatska građanska inicijativa  i  Hrvatska krovna zajednica-Dux Croatorum čestitaju  biskupu kotorskome,  mons. Iliji Janjiću, svećenstvu i  časnim sestrama Kotorske biskupije, kao  i svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti ovaj veličanstveni jubilej 850.  godišnjice od posvećenja katedrale-bazilike sv. Tripuna koji pada na dan 19. lipnja 2016.