Uništena podloga na sportskom terenu u Velikom gradskom parku

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 06. lipnja 2024. - 17:03
Autor: 

Košarkaški teren u Velikom gradskom parku našao se danas na meti vandala. Dio sportske podloge je potpuno uništen, što su zabilježili službenici Komunalne policije Općine Tivat, koji su izašli na teren po prijavi građana. Oni su sačinili zapisnik i foto-elaborat koji je proslijeđen Odjeljenju bezbjednosti Tivat, radi poduzimanja daljih mjera i radnji iz njihove nadležnosti, a kako bi vinovnici ovog djela bili sankcionirani. Također, dokumentacija će biti dostavljena i Komunalnom poduzeću radi saniranja nastale štete.

Ovo je drugi slučaj vandalizma u kratkom vremenskom periodu, jer nedavno je oštećena i podna obloga na odbojkaškom terenu u dvorištu Škole „Drago Milović“.

„Opština Tivat osuđuje ovakvo neprimjereno i vandalsko ponašanje, kojim se uništava zajednička imovina, sportski sadržaji koje koristi veliki broj djece, sportista i rekreativaca, a koji su finansirani novcem svih građana Tivta.  Košarkaški teren u Velikom parku  obnovljen je 2020. godine, kada je u njega uloženo oko 30.000 eura, a tada je između ostalog, na površini od oko 600m2 postavljena nova podloga“ – stoji u priopćenju.