Učenici JU OŠ „Narodni heroj Savo Ilić“ „vesele časove“ posvetili vršnjacima iz područja pogođenih potresom

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 03. siječnja 2021. - 12:24
Autor: 

„U JU OŠ "Narodni heroj Savo Ilić" učenici i njihovi profesori se radom i osmjesima bore protiv svih nedaća koje nas prate gotovo godinu dana. One su nas očvrsle, ujedinile, učinile boljima i humanijima.Na samom kraju polugodišta, odlučili smo da plesom stavimo pečat na 2020. i otškrinemo nova vrata 2021. godini.

Praznično veselje u našoj školi utišala je vijest da je djecu u susjedstvu i njihove najmilije zadesio strašni zemljotres, a Kotor i dalje pamti užasne slike zemljotresa '79. godine.

Pomiješale su se slike radosti, veselih pogleda i podignutih ruku u pozdrav Novoj godini sa slikama ruševina, žrtava, suza, strahote.

Odlučili smo posljednje časove ove godine posvetiti prikupljanju i pakovanju slatkiša i tople odjeće, ne bismo li makar na tren uveselili naše male drugare u Hrvatskoj. Potrudićemo se da ova humanitarna akcija za djecu koja svoje "vesele časove" provode u strahu i hladnoći bude što veća.

Od srca srcu uz želju da se nevinim ljudima što skorije vrate osmjesi na lica i obezbijedi krov nad glavom“ – poručuju iz OŠ „Narodni heroj Savo Ilić“.