U Tivtu otvorena izložba dizajnerskih radova Ahmeta Ademagića

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 11. prosinca 2022. - 11:13
Autor: 

Sinoć je u organizaciji JU Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore, Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore i Centra za kulturu Tivat,  otvorena izložba dizajnerskih radova pod nazivom „Kula”,  autora Ahmeta Ademagića.

Izložbu je otvorio Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, koji je istakao dugogodišnju suradnju s Centrom za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore i brojne uspješno realizirane projekte.

Deković ističe da je afirmiranje stvaralaštva pripadnika manjina  na dobrobit multikulturalizma u Crnoj Gori te da je ova izložba samo nastavak dobre suradnje spomenutih institucija, imajuću u vidu brojne izložbe, promocije, tribine…

Ispred Centra za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore, prisutnima se obratila Izedina Adžović Škrijelj, koja je izrazila zahvalnost nazočnima na dolasku.

Prisutnima se obratio i umjetnik Ahmet Ademagić, koji je izrazio želju da Tivat i Crna Gora budu na prosperitetu kulture i svega onoga što nas kulturno obogaćuje.

U glazbenom dijelu programa nastupile su  Bruna Matijević i Dunja Nikolić.
Izložba se održava uz tehničku podršku Sekretarijata za društvene djelatnosti Općine Tivat i Javne ustanove Muzej i galerija Tivat.