U Kotoru svi za jednog, jedan za sve

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 23. kolovoza 2015. - 20:50
Autor: 

III. po redu gradsko humanitarno natjecanje u plivanju štafete održano je danas na otvorenom bazenu u Kotoru, u besprijekornoj organizaciji Aerobik kluba „Aspida“ i  Vaterpolo kluba „Primorac“.

Ovoj manifestaciji se odazvalo više stotina sudionika kao i gledatelja koji su s užitkom pratili natjecanje i dali doprinos u prikupljanju sredstava za Udruženje paraplegičara Kotor, za koje je prikupljeno 2.012 eura.

U 15 sati startali su najmlađi humanisti Kotora, i osim izvrsne zabave dobili su i medalje za postignute uspjehe. U 17 sati su zaplivali nešto iskusniji natjecatelji, ali su osim profesionalnih plivača iz klubova Cattaro i Primorac sudjelovali i članovi kotorskih obitelji Popović, Parteli, Janković, Danilovići, Lompar kao i žitelji nekoliko podneblja kakvi su Muo, Ćeklići, Dobrota i dr., te neke od karnevalskih grupa.

 

Organizator je pripremio posebno priznanje – pehar za najstariju natjecateljicu,  71–godišnju sudionicu mnogih humanitarnih i tradicionalnih manifestacija u Kotoru, Antoniju Dončić.

 

Nakon okrijepljenja alla maka, odigrana je igra za natjecatelje – „ćapavanje pršuta“ u kojoj je pobijedio i pršut osvojio Lalošević Vladan.

Ova sada već tradicionalna manifestacija pokazatelj je jedinstvenosti i humanosti žitelja Kotora i Boke.