U crkvi Gospe od Snijega nastupio Župni zbor crkve sv. Nikole iz Cavtata

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 15. siječnja 2024. - 11:55
Autor: 

U nedjelju, 14.1.,  pod večernjom svetom misom koju je vodio don Dražen Kraljić, duhovni pomoćnik Župe Škaljari bilo je posebno svečano, jer je pod misom pjevao Župni zbor crkve svetog Nikole iz Cavtata. S njima je prisutan bio i don Mato Karamatić,  koji vrlo često sa svojim župljanima dođe posjetiti ovaj Zaljev svetaca, a uz njega bio je prisutan i don Pero Burečić, župnik Đurića. Iako je službeno prošlo božićno vrijeme, po staroj tradiciji Crkve, jaslice se mogu u crkvama držati do blagdana prikazanja Gospodinova u Hramu 2.2. te pjevati božićne pjesme.

Don Dražen je na simpatičan način rekao kako ne želi održati dugačku propovijed za razliku od nekih političara ili crkvenih velikodostojnika, nego umjesto toga samo se kratko osvrnuo na evanđelje nedjelje u kojem Ivanovi učenici kreću za Isusom.

"Draga braćo i sestre, kada Isus uputi poziv, te ako je iskren i autentičan tada osoba više ne može biti ista, nego se mijenja iz dana u dana kako bi sve više bila na sliku i priliku Boga."

Nakon mise isti je Zbor održao i kratki koncert  te svojim jednostavnim, skladnim i lijepim pjevanjem oduševio sve prisutne. Na kraju se svima zahvalio i župnik župe Škaljari prečasni don Ante Dragobratović, te sve pozvao da zajedno u duhu radosti ovih blagdana koji su prošli te onih koji će doći uvijek imamo na pameti da svega toga ne bi bilo da na svijet prije 2000 godina nije došao naš Spasitelj Isus Krist. Druženje se nastavilo ispred crkve,  gdje su gosti i domaći vjernici imali prilike kušati slastice,  koje su spremile vrijedne ruke žena iz Škaljara.