Turistička ponuda Crne Gore na Sajmu turizma Budimpešta „UTAZAS“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 05. ožujka 2016. - 8:52
Autor: 

Na 39. Međunarodnom sajmu turizma „UTAZAS“, koji se od 3.3 do 6.3. održava u Budimpešti, na zajedničkom štandu nastupaju lokalne turističke organizacije Tivta, Kotora, Budve, Bara, Ulcinja, Herceg Novog  i NTO na kojem se predstavlja turistička ponuda spomenutih gradova, a i cjelokupna ponuda Crne Gore kao turističke destinacije.


Zajedničko predstavljanje turističkih organizacija Tivta, Herceg Novog, Kotora, Budve, Bara i Ulcinja podržao je veliki broj privrednika, kako sudjelovanjem sa svojim promotivnim materijalom, tako i osobnim prisustvom. Ove godine zemlja partner je Kina, a u okviru sajma organiziran je sastanak 16 zemalja centralne i jugoistocne Europe s partnerima iz Kine. Planirano je i održavanje Work shop-a sa kineskim turoperatorima. Pored predstavnika NTO-a Work shop-u će prisustvovati crnogorske turističke agencije :”Montenegro tourist travel”, „Gorbis travel”, „Fly Montenegro”, i „Trend travel”.

 
Već prvog dana sajma održani su brojni poslovni susreti s predstavnicima mnogih turističkih agencija i turističkih operatora, a drugog dana štand Crne Gore su posjetili dragi gosti: veleposlanik Crne Gore u Mađarskoj,  g-din  Mirsad Bibović  i sekretar Veleposlanstva gospođa Borjanka Simićević.


Posjetiteljima štanda u okviru 39. UTAZAS-a ponuđen je i raznovrstan propagandni materijal.

Na 39. Međunarodnom sajmu turizma u Budimpešti sudjeluje 400 izlagača iz 40 zemalja.