Tražit ćemo savjetnika za poduzetništvo u Sekretarijatu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 26. kolovoza 2016. - 11:30
Autor: 

Kao dio buduće vlasti Hrvatska građanska inicijativa će inzistirati na otvaranju mjesta savjetnika za poduzetništvo u okviru nadležnog Sekretarijata, izjavila je predsjednica Općinskog odbora HGI Kotor Ljiljana Velić.

Na ovaj način, Sekretarijat za razvoj poduzetništva, komunalnih poslova i saobraćaja Općine Kotor, intenzivnije bi se uključio u poticaj i  razvoj mikro i malih privrednih subjekata.

Savjetnik bi pružao pomoć licima koja su u pripremnoj fazi pokretanja poslovanja, poduzetnicima početnicima, kao i vlasnicima već afirmiranih mikro i malih poduzeća, ne samo kroz administrativno-stručnu pomoć, već i za održivost projekata s ciljem jačanja i unapređenja poduzetništva.

Općina Kotor bi se na ovaj način obvezala da sve inovativne poduzetničke ideje dodatno stimulira i kroz odgovarajuću promociju podigne nivo poduzetničke kulture.

Hrvatska građanska inicijativa, u okviru ovako organiziranog Sekretarijata, može dati značajan doprinos razvoju poduzetništva u Kotoru, kroz edukaciju od strane stručnih i profesionalnih lica iz Republike Hrvatske, koja je punopravna članica EU.