Tivat World festival počinje danas

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 11. rujna 2020. - 8:58
Autor: 

 

Danas (11.9.), u subotu i nedjelju, 12. i 13.9. održat će se četvrti put zaredom Tivat World festival na Ljetnoj pozornici JU Centar za kulturu Tivat.

Obzirom na uvjete epidemije, program je koncipiran tako da je fokus na domaće umjetnike. Festival je za ove četiri godine posjetilo preko trideset bendova iz svijeta, a prošle godine festival je dobio nagradu WBA za najbolju manifestaciju u Crnoj Gori, koju dodjeljuje Nacionalna turistička organizacija Crne Gore.

Ove godine program će biti upriličen na tri mjesta u tijeku jedne festivalske večeri, i to Guvno na Obali maršala Tita, zatim Ljetna pozornica Centra  za kulturu Tivat i DJ stage u plažnom baru Verige.

Program na tivatskoj rivi otvaraju učenici Muzičke škole Tivat u 19h, zatim u 20h na Ljetnoj pozornici nastupa prvog dana klapa Jadran, drugog dana Crnogorski simfonijski orkestar u suradnji s Muzičkim centrom Crne Gore. Numere koje ćemo slušati na ovom koncertu su iz cijelog svijeta, kao i crnogorska numera naše sugrađanke Nine Perović, a treću večer na Ljetnoj pozornici nastupit će kvartet Nuova s Petrom Dobričaninom.

Na trećoj lokaciji  plažnog bara Verige, svaku večer od 22h nastupat će domaći  DJ-evi i to prvog dana DJ Bodzie, drugog MR Goja a trećeg DJ Mono.

“Raduje nas činjenica da smo ove godine napravili saradnju sa još nekoliko autoritativnih institucija, a to su Ministarstvo kulture Crne Gore, Muzički centar Crne Gore, Centar za kulturu Tivat i JU Muzička škola Tivat” izjavio je direktor festivala Dalibor Ševaljević.