Tivat pobjednik u kategoriji “Priroda i ekoturizam” Green Destinations Story Award 2021.

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 12. ožujka 2021. - 17:18
Autor: 

Danas  je održana  ceremonija Green Destinations Story Award 2021., u okviru međunarodnog sajma turizma ITB u Berlinu, gdje je Tivat proglašen za pobjednika u kategoriji “Priroda i ekoturizam” za priču o dobroj praksi: Restauracija prirodnih vrijednosti kroz upravljanje Posebnim rezervatom prirode "Tivatska solila". Drugo mjesto u ovoj kategoriji pripalo je destinaciji Kočevsko, Slovenija,  a treće Sabi, Karipska Holandija. Sve destinacije s liste Top 100 za 2020. godinu natjecale  su se  za jednu od  Green Destinations nagrada, s tim što je žiri izvršio nominaciju 30 destinacija u 5 kategorija. Važni kriteriji za odabir bili su: nivo inovativnosti, koliko su priče efikasne u rješavanju stvarnih problema u održivosti turizma i u kojoj mjeri se mogu primijeniti drugdje.

Podsjećamo da je Tivat nominiran za Green Destinations Sustainable Story Award 2021.,  u kategoriji “Priroda i ekoturizam”. Za ovu nagradu su aplicirali Turistička organizacija Tivat i JP “Morsko Dobro” s primjerom dobre prakse upravljanja posebnim rezervatom prirode “Tivatska Solila”.

 Nominaciju je izvršio stručni žiri u sastavu:

Albert Salman – Predsjednik žirija i Green Destinations

Rika Jean-François – ITB Berlin

Masaru Takayama – Asian Ecotourism Network

Jonathan B. Tourtellot – Destination Stewardship Center

Rod Hillman – Ecotourism Australia

Glenn Jampol – Global Ecotourism Network

Hugo de Jong – QualityCoast

Naut Kusters – Travelife for Tour Operators

Valere Tjolle – Vision of Sustainable Tourism

Rob Holmes – GLP Films

Mafalda Borea – Sustainable First

Bernard A. Metzger – TravelIndex

Albert Salman, predsjednik Green Destinations je istakao da je cilj da destinacije putem ovih primjera dobre prakse razmjenjuju ideje koje mogu pomoći boljem razvoju turizma, kao i da ove priče služe kao inspiracija i turističkoj privredi, ali također i turistima da posjete ove destinacije.

Detaljnije informacije o Green Destinations Story Award i dobitnicima nalaze na linku:

 

https://greendestinations.org/events/gd-story-awards-itb/