Tivat - Od sutra aktivan call centar za dostavu namirnica

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 13. studenog 2020. - 18:24
Autor: 

Općina Tivat ponovo aktivira tim volontera koji će sugrađanima u potrebi, pružati uslugu nabavke i dostave osnovnih prehrambenih i higijenskih artikala na kućnu adresu. Obučeni mladi volonteri, njih 10,  mahom zaposleni u Općini Tivat, javljat će se na pozive sugrađana, onih koji zbog boravka u samoizolaciji, nisu u mogućnosti sami obaviti nabavku niti imaju koga da to za njih učini. Također, pomoć ove vrste će biti pružena i osjetljivim kategorijama lica, starijima od 65 godina i onima koji pate od kroničnih bolesti.

Od sutra (subota, 14.11.) bit će aktivan broj call centra +382 (0)69 351 251.

Radno vrijeme call centra je od 7:00 do 17:00h , svim danima izuzev nedjelje kada trgovine i ne rade. Sve navedene aktivnosti realiziraju  se na neprofitnoj, dobrovoljnoj osnovi i na osnovu solidarnosti sa građanima.

Predsjednik Općine Tivat održao je danas sastanak sa volonterima, sekretarom OO Crveni krst Tivat Duškom Božovićem, a sastanku je prisustvovao i potpredsjednik Općine Tivat Goran Božović. Svi uključeni u ovaj program podrške građanstvu, bit će u stalnom kontaktu, kako bi se djelovalo na što efikasniji način.