TO Tivat obilježava Europski dan parkova - obilazak Velikog gradskog parka

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 20. svibnja 2021. - 15:58
Autor: 

Europski dan parkova se po ekološkom kalendaru obilježava 24. 5. Ustanovljen je 1999. godine od strane Europske Federacije nacionalnih parkova, s ciljem da se skrene pažnja na značaj zelenih površina. Ovaj dan se u Europi obilježava organiziranjem raznih manifestacija s namjerom da ljude svih starosnih dobi približi prirodi, da više vremena provode uživajući u njoj.

„U susret pomenutom datumu, Turistička organizacija opštine Tivat je u saradnji sa JP Komunalno Tivat obnovila informativne table koje se nalaze u Velikom gradskom parku. Pojedine table su revitalizovane, postavljanjem novih naljepnica, dok je nekima od njih obnovljena i konstrukcija.

Za Turističku organizaciju Tivat je od posebnog značaja Veliki gradski park, koji predstavlja jednu od lokalnih turističkih atrakcija, kao i manifestacije ovog tipa koje se u njemu održavaju. Poznato je da je Tivat dio procesa pristupa Green Destinations i dobitnik nagrade za TOP 100 održivih destinacija za 2020. kao i pobjednik u kategoriji „Priroda i eko turizam“ u okviru Green Destinations Story Awards 2021. za Tivatska solila kao primjer dobre prakse. Ove prestižne nagrade su dokaz da je Tivat na dobrom putu, a TO Tivat će nastaviti da organizuje i podržava aktivnosti koje za cilj imaju očuvanje prirode i njenih resursa pretendujući da Tivat u budućnosti postane „zelena“ destinacija.Turistička organizacija opštine Tivat povodom obilježavanja Evropskog dana parkova ovog puta organizuje obilazak Velikog gradskog parka u Tivtu, u ponedjeljak 24. maja u 10h. Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane građane, ljubitelje prirode, da nam se pridruže i da uz poštovanje svih važećih epidemioloških mjera zajedno obilježimo ovaj dan. Očekujemo vas u parku, u 10h kod spomenika narodnih heroja Spasića i Mašere“ – stoji u priopćenju.