TO Tivat na sajmu turizma u Berlinu

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 11. ožujka 2016. - 8:43
Autor: 

Turistička organizacija Tivat predstavlja svoju ponudu na najposjećenijoj turističkoj berzi “ITB 2016.” u Berlinu, zajedno s Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, u suradnji s Ministarstvom održivog razvoja i turizma, JP Nacionalni parkovi Crne Gore, kompanijom Montenegro Airlines, s lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom. JP Nacionalni parkovi Crne Gore su, po prvi puta sudjelovali  na ovako značajnom događaju za oblast turizma i predstavili svoju ponudu.

Izaslanstvo Crne Gore predvode predsjednik Izvršnog odbora Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Predrag Jelušić i direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Željka Radak Kukavičić.

Prvog dana sajma, 9. ožujka, organizirana je press konferencija pod nazivom "Crna Gora - divlja ljepota na Jadranu“. Konferenciji je prisustvovalo oko 30 novinara iz Njemačke, Švicarske i Austrije.

Predrag Jelušić je posjetitelje  informirao o investicionom ambijentu u Crnoj Gori. On se osvrnuo na turističke projekte realizirane od strane renomiranih investitora koji su unaprijedili turističku ponudu Crne Gore i dali doprinos njenoj promociji na međunarodnom nivou.

Radak Kukavičić je istakla značaj turizma za ekonomiju zemlje i prezentirala pokazatelje turističkog razvoja, s posebnim osvrtom na tržišta njemačkog govornog područja.

Predstavnici crnogorske delegacije će u Berlinu održati niz sastanaka s predstavnicima turističkih organizacija, turoperatora, predstavnicima medija.

Prema podacima turističkih agencija, zanimanje njemačkih turista za Crnu Goru i dalje raste.

Nacionalna avio kompanija “Montenegro Airlines” ima redovite  linije iz Frankfurta i Dizeldorfa. Također, tijekom sajma planirani su sastanci na kojima će se razgovarati o organiziranju čarter letova s ovog tržišta.

"Realizacija saobraćaja ka Frankfurtu planirana je na nivou prošle godine, sa pojačanim intezitetom u toku ljeta, dok je saobraćaj ka Diseldorfu planiran u periodu od 9. aprila do 29. oktobra. Tokom 2016. godine naša nacionalna avio kompanija očekuje veće organizovane grupe turista sa njemačkog tržišta", kazali su u Ministarstvu.

Prema službenim statističkim podacima Crnu Goru je tijekom 2015. godine posjetilo 49.824 turista iz Njemačke, što je porast od 49,28 posto u odnosu na isti period prošle godine, koji su ostvarili 293.882 noćenja, odnosno 66,46 posto više u odnosu na isti period prošle godine. Prosječno su boravili 5,96 dana, a u ukupnoj strukturi inostranih noćenja zauzeli su 3,16 posto.

Na crnogorskom štandu svoju ponudu će prezentirati: Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, LTO Bar, LTO Budva, LTO Herceg Novi, LTO Kotor, LTO Podgorica, LTO Tivat, LTO Ulcinj, Adria DMC, Beppler & Jacobson Montenegro, HG Budvanska Rivijera, Discover Montenegro, Montenegro Airlines, HG Montenegro Stars, Nacionalni parkovi Crne Gore, Hotel Queen of Montenegro.

Turistička organizacija Tivat ima široku ponudu propagandnog materijala kako bi se na sto bolji način predstavila na ovom jako važnom tržistu.