Tivat - „Manji broj inficiranih, ali neophodno poštovanje mjera“

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 21. rujna 2021. - 14:33
Autor: 

Predsjednik Općine Tivat Željko Komnenović sazvao je danas Općinski tim zaštite i spašavanja kako bi se razmotrila aktualna epidemiološka situacija u gradu i kako bi se poduzele aktivnosti s ciljem smanjenja broja osoba zaraženih koronavirusom.

„Po podacima tivatskog Doma zdravlja u Tivtu je trenutno nešto više od 130 aktivno zaraženih koronavirusom, a stopa kumulativne incidencije ukazuje na to da se Tivat nalazi u crvenoj kovid zoni. Od početka školske godine u Tivtu je kao kovid-pozitivno evdentirano 23 djece školskog i osmoro djece predškolskog uzrasta (od čega je trenutno aktivno ukupno 22 slučajeva)“.

Direktorica Doma zdravlja dr. Danica Stevović istakla je da se dnevno u kovid ambulanti pregleda između 80 i 90 pacijenata i da su i pacijenti i medicinski radnici zadovoljni uvjetima  u prostorijama DTV „Partizan“. Iz Doma zdravlja apeliraju na građane da se cijepe protiv koronavirusa i naglašavaju da je do sada 51% građana (6137) primilo prvu dozu, a njih 45% (5432) drugu dozu vakcine.   

Sastanku Općinskog tima za zaštitu i spašavanje prisustvovale su i Mladena Soldat Ivović, ravnateljica OŠ „Drago Milović“ i dr. Jelena Perunović Samardžić ravnateljica JPU „Bambi“. Jedna predškolska grupa u vrtiću „Bambi“ nalazi se u samoizolaciji, dok je u tivatskoj osnovnoj školi zabilježeno ukupno 14 pozitivnih slučajeva na koronavirus.

Komunalno poduzeće u suradnji sa Službom zaštite i tivatskim dobrovoljnim vatrogasnim društvima redovno vrši dezinfekciju javnih površina s posebnim akcentom na školska dvorišta i unutrašnjost škole.

Predsjednik Općine apelirao  je na sve građane da poštuju epidemiološke mjere, ukazujući na važnost redovnog rada javnih ustanova za obrazovanje djece i najavio aktivniju komunikaciju lokalne uprave s posebnim akcentom na poštovanje postojećih zdravstvenih mjera.  Također, prvi čovjek grada naložio je ponovno organiziranje mješovitih patrola Sekretarijata za inspekcijski i komunalni nadzor i pripadnika Odjeljenja bezbjednosti Tivat, koji bi vršili kontrolu primjene epidemioloških mjera.