Težak incident zbog lutajuće stoke

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 28. srpnja 2016. - 13:05
Autor: 

Jučer je u Bogdašićima kulminirao problem s lutajućom stokom u težak incident. Naime grupa mještana je na Mjesnom groblju sv. Petra zatekla koze koje su pravile štetu, kao i na imanju koje pripada obitelji Matijević. Tonka Biskupovića (72), Marka Janovića (64) i Tonka Brkana (75),  uz vulgarne prijetnje, fizički su napali braća Luković, Ratko i Dejan, za koje se odavno osnovano sumnja da su vlasnici spomenute stoke. O ozbiljnost situacije svjedoči i činjenica da su na starije ljude nasrnuli ne samo pesnicama, već i kamenjima. Zbog posljedica ovog sukoba ukazana im je liječnička pomoć, a Tonko Brkan je hospitaliziran. Protiv Dejana i Ratka Lukovića podnijeta je krivična prijava, po odobrenju državne tužiteljice iz Kotora, Jovanke Čizmović.

Nebrojeno puta do sada je zastupnica Hrvatske građanske inicijative u Skupštini Crne Gore, Ljerka Dragičević aktualizirala i tražila da se riješi ovaj problem i agonija mještana Bogdašića. Međutim njena inicijativa nije naišla na razumijevanje.

Sinoć je na licu mjesta došao, na poziv mještana, dopredsjednik Općine Tivta i član Predsjedništva Hrvatske građanske inicijative Ilija Janović. On je naglasio da sve ovo traje dugi niz godina, što je i više nego dovoljan razlog da Općina Tivat sustavno počne rješavati ovaj gorući problem. On je rekao da će Općina Tivat nadoknaditi štetu koju su koze načinile na groblju.