Svjetski dan glazbe u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 20. lipnja 2016. - 11:38
Autor: 

21. lipanj , Svjetski dan glazbe, bit će obilježen u Kotoru. Gradu koji je od davnina prepoznat kao crnogorska prijestolnica kulture, koji godinama unazad baštini svjetske kulturne vrijednosti. ŠOSMO "Vida Matjan", kao institucija u kojoj kotorska, a i djeca iz okolnih općina stječu osnovno i srednje glazbeno  obrazovanje bit će organizator cjelodnevnog događaja.

"Mislim da Kotorani i očekuju slavlje 21. juna. Ubijeđena sam da kotorska muzička škola stvara dobre navike, koje su izuzetno atraktivne kako za Kotorane, tako i za goste našeg grada", kazala je Laura Jovanović, ravnateljica škole.

U jutarnjim satima, na kotorskim trgovima i pjacetama čut će se izvedbe glazbenih talenata iz kotorske glazbene škole.

U spektakularnom ambijentalnom prostoru, ispred crkve sv. Tripuna, u 20:30h, profesori i učenici će održati svečani koncert koji će podrazumijevati klasičnu, umjetničku, klapsku i zborsku glazbu.

U programu ce sudjelovati : učenici i profesori Muzičke škole "Vida Matjan", klape "Bisernice Boke" i "Maris", klapa "Vida Matjan", Zbor "Jedinstvo", članovi Hrvatskog kulturnog društva "Tomislav" ( Nada Baldić, Mješovita klapa, Dječji zbor "Leptirići")