Svečano obilježen Dan voda i Dan šuma

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 24. ožujka 2015. - 9:06
Autor: 

U Tivtu su  jučer  u Multimedijalnoj dvorani Općine zajednički  Općina Tivat i Vodacom svečano obilježili Dan voda i Dan šuma.

Svjetski dan zaštite šuma se obilježava svake godine 21. ožujka i taj dan predstavlja priliku da se podsjetimo značaja šuma i istaknemo brojne koristi koje čovječanstvo ima od njih, kao i na važnost njihove zaštite.

Dan Voda je Svjetski dan, označen od strane UN, kada se na globalnom nivou 22. ožujka skreće pažnja javnosti na pitanja vode kao resursa. Ovogodišnja tema, kojom je Vodacom obilježio Dan voda, je utjecaj kanalizacionih voda na čistoću mora, a aktivnosti na obilježavanju su imale formu kampanje i odvijale se od 20. veljače do 23. Ožujka . Cilj Vodacomove kampanje je bio da podjednako utječe i na podizanje svijesti o značaju sistemskog rješavanja problema otpadnih voda na primorju u cilju očuvanja ekosistema priobalja i održivog razvoja primorja, kao i na podizanje svijest o važnosti osobnog doprinosa u očuvanju čistoće mora. Kampanja se odvijala sa sloganom: Čisto more, naše more! Od aktivnosti, Vodacom je na socijalnim mrežama organizirao natječaj  za najbolju fotografiju i video koji prikazuju  fotografije zagađenja mora sve s ciljem podsticanja ekološkog aktivizma, istraživačkog duha, kreativnosti, kao i svijesti o očuvanju životne sredine. Na YouTube i Facebook stranici „Čisto more, naše more“  okupilo je  tijekom trajanja kampanje preko 650 članova, a priloženo je preko 140 radova. Urađen je i radio spot s jasnom ekološkom porukom, čiji su autori The Books of Knjige. Spot će se emitirati na većini radio stanica Crne Gore, s početkom na sam Dan voda, 22. ožujka.

 Najbolje fotografije i video radovi: U procjeni prispjelih radova kriteriji su bili sljedeći: ekološka poruka rada, estetska vrijednost, aktivnost na profilu u tijeku kampanje i broj lajkova. Prva dva kriterija su procjenjivali dokazani stručnjaci iz struke.

U kategoriji lijepo lice mora:

1. Poklon D Photo, Notebook Lenovo je dobila Jadranka Mamić iz Podgorice

2. CKB poklon kartica 100 EUR je dobila Kristina Kobojević iz Kotora

3. CKB poklon kartica 50 EUR je dobio Rudolf Ham iz Budve

U kategoriji ružno lice mora:

1. CKB poklon karticu 100 EUR je dobila Vesna Mačić iz Kotora

2. Paket proizvoda Knjaz Miloša je dobila Branka Čelanović Ilijanić iz

Herceg Novog

3. CKB poklon kartica 50 EUR je dobio Danijel Đorđević iz Budve

U kategoriji video radova:

1. Školu jedrenja u Portu Montenegru su dobile: Valentina Radonjić, Jovana Seferović i Teodora Nikolić iz Kotora