Svečani koncert „Pjevaćemo šta nam srce zna“ u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 25. studenog 2022. - 10:57
Autor: 

Kulturno-umjetničko društvo „Boka“ u subotu, 26. 11., s početkom u 19 sat, u Velikoj dvorani  Centra za kulturu, svečanim koncertom obilježava svoj jubilej – 45 godina od osnivanja i aktivnog rada Društva. Koncert simboličnog naziva „Pjevaćemo šta nam srce zna“ obuhvatit će folklor čak šest država – Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Crne Gore, a pored izvođačkog ansambla domaćina, sudjelovat će i folkloraši Kulturno umjetničkog društva „Lola“ iz Sarajeva.

„Ideja za ovakvim programom nastala je osvrćući se na godinu kada je „Boka“ osnovana – 1977. godina, u tadašnjoj Jugoslaviji. Ovaj koncert posvetićemo našim osnivačima i svim onim pojedincima koji su doprinjeli da danas proslavljamo četrdeset pet godina neprestanog rada. Publici predstavljamo nov program, a premijerno ćemo izvesti čak tri nove koreografije“ –  navodi Vidak Božović, direktor KUD „Boka“.

U okviru svečanosti realizira  se i promocija petog izdanja Godišnjih novina, informativno-edukativnog materijala,  koji je nastao u cilju populariziranja  folklora, a pokriva najznačajnije projekte i aktivnosti „Boke“ od studenog do studenog.

Navedene aktivnosti  se realiziraju u okviru manifestacije Novembarski dani, na dar  gradu i svim ljubiteljima narodnog stvaralaštva.

 Ulaz je slobodan.

Informacije na broj telefona 069 - 342 - 799.