Sutra počinje Pjaca of filozofa sa sjajnim gostima

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 23. srpnja 2018. - 10:45
Autor: 

U Kotoru će, u okviru međunarodnog festivala KotorArt, sutra započeti Pjaca od filozofa i trajat će od 24.7. do   27. 7. Ovogodišnje izdanje je zamišljeno kao četverodnevni simpozij na temu „Apokalipsa danas“.

Pored filozofa i književnika, programskog urednika Pjace od filozofa, Srećka Horvata, pridružit će se i sjajni gosti.

Prvog dana, 24.7., imat ćemo priliku prisustvovati okruglom stolu, gdje će Srećko Horvat držati predavanje na temu „Šta ako se apokalipsa već dogodila?“

Srijeda, 25. 7.,  je rezerviran za Borisa Budene i temu „Kojim Jezikom govori apokalipsa?“. Trećeg dana festivala slušat ćemo Alenku Zupančić na temu „Apokalipsa je razočaravajuća“ dok ćemo posljednjeg dana slušati Franka Bifoa Berardia na temu „Drugi dolazak“.

Na otvaranju KotorArt Pjace od filozofa osim Srećka Horvata, sudionici  okruglog stola su i Andrej Niklaidis kao i Aleksandra Savanović.

„Svakodnevno nas bombarduju vijestima o globalnim ili lokalnim katastrofama, od zagađenih plaža do nagomilane plastike koju sada čak i jedemo svakodnevno. Istovremeno, stotine hiljada izbjeglica, ratovi, ekološke katastrofe… i mogućnost nuklearnog rata. Međutim, šta ako se, koliko god to paradoksalno zvučalo, Apokalipsa već dogodila? Šta ako je svaki dan, negdje, ako ne već u Kotoru danas, nekome „kraj svijeta“? I šta ako nam upravo ta misao omogućava da preživimo Apokalipsu koja se možda već dogodila?“ – istakao je Srećko Horvat kao temu ovogodišnjeg okruglog stola na otvaranju KotorArt Pjace od Filozofa.

Ulaz za sve programe je besplatan. Od 20h na Pjaci od Kina od 24.7. do   27. 7. Nakon predavanja, svakog dana očekuju nas i projekcije filmova na određenu  temu.