Sutra počinje festival kantautora - Poezika u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 22. srpnja 2016. - 10:09
Autor: 

Festival Poezika u partnerstvu s Radio Bruškinom realizira Festivalski dan  POEZIKA – glazbeno putovanje, koje se održava 23. 7. 2016. u Atriju Kulturnog centra  u Kotoru. Nastupaju: Miloš Zubac, Isidora Milivojević i Izae. Pokrovitelji događaja su Kulturni centar Novog Sada, Grad Novi Sad,  JU Kulturni centar „Nikola Đurković” Kotor i Kreativni centar Vigvam.

POEZIKA je  festival autorske glazbe, koji je okrenut poticanju regionalne autorice glazbene scene i afirmiranju autora. Okrenut je prvenstveno kantautorima, autentičnim glazbenim i pjesničkim ličnostima, ali i bendovima. Već četiri godine održava se u Novom Sadu.

Osnovna vizija festivala je povezivanje u regiji  putem glazbe. Pronalaženje zajedničkih niti i razvoj autorskog glazbenog stvaralaštva kroz neposredno upoznavanje s autorima i njihovim djelima, otvaranje novih putova suradnje, kao i stvaranje novih prostora za predstavljanje autorskih sadržaja. Do sada su zahvaljujući festivalu pokrenute mnogobrojne nove regionalne suradnje između umjetnika.

Ove godine festival ide korak dalje i putuje u Kotor, gdje će u suradnji s Kulturnim centrom ,,Nikola Đurković” Kotor, publici Kotora tijekom  jednog festivalskog dana 23.7., predstaviti  autore Miloša Zubca iz Novog Sada,Isidoru Milivojević iz Kotora i grupu Izae iz Dubrovnika.

Festivalski dan  „POEZIKA – Muzičko putovanje“,  održava se 23. 7.,  godine u Atriju Kulturnog centra ,,Nikola Đurković” Kotor, s početkom u 21 sat.