Splitska klapa Rišpet razgalila duše Kotorana

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 06. siječnja 2016. - 8:50
Autor: 

Cjelokupni ovogodišnji program „Od Božića do Božića“ zaslužio je svaku hvalu, pa ipak kako odmiče kraju, kvaliteta programa ne opada. Naprotiv, možda se i najbolje čuva za kraj. Tako je sinoć, u prepunoj dvorani Centra za kulturu u Kotoru, ljubav prema klapskoj pjesmi nesebično podijelila splitska klapa Rišpet u dvoiposatnom programu.

Sjajni voditelj klape, Ivo Amulić koga se svi rado sjećamo iz popularnog jugoslavenskog benda iz sredine 80-ih godina „Tutti Frutti Band“,  sa svojom klapom učinio je ovu večer nezaboravnom kako bi se reklo čitajući zadovoljstvo s lica posjetitelja. Nastup klape je od početka do kraja večeri praćen gromoglasnim pljeskom, pjevanjem publike, a klapa je ređala sve same hitove, kako svoje tako i numere svojih kolega Mate Miša Kovača, Vinka Coce, Olivera Dragojevića, Kemala Montena i drugih.

Kako to već svi glazbeni gosti Kotora već tradicionalno godinama unazad rade, koncert je završen stihovima „Bokeljske noći“ Maje Perfiljeve.

Dojam koji je ova večer donijela je teško riječima opisati, jednostavno je bila šteta ne doći i propustiti ovakav glazbeni gušt.

Ostaje čestitati organizatorima ove večeri NVU Karampana i TO Kotor, i nadati se da će se priređivati što više ovakvih koncerata i da će klapsko pjevanje ipak postati zaštićena nematerijalna kulturna baština i u Crnoj Gori, kako je to već slučaj u Republici Hrvatskoj.