Službeni posjeti ministrici Vučinović

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 30. listopada 2017. - 16:19
Autor: 

Ministrica Marija Vučinović i veleposlanik Slovačke Roman Hlobenj

Ministrica bez portfelja u Vladi Crne Gore Marija Vučinović, primila je u službeni posjet veleposlanika Republike Slovačke Romana Hlobena.

Tom prilikom, veleposlanik je čestitao ministrici 15 godina jubileja postojanja Hrvatske građanske inicijative i izrazio nadu da će ova manjinska partija nastaviti s odgovornom politikom kako  prema državi, tako i europskom putu Crne Gore.

Veleposlanik je naglasio da će Slovačka nastaviti da podržava Crnu Goru ka EU integracijama.

Tijekom sastanka analizirana je i aktualna politička situacija uz obostranu suglasnost da bi se predstavnici opozicije trebali vratiti u Parlament, kako bi kroz parlamentarni dijalog prezentirali svoje argumente.

Ministricu je također danas posjetio i ministar bez portfelja Republike Makedonije Zorana Šapurića, zaduženog za regulaciju i poboljšanje investicione klime Makedonije.

Na početku razgovora konstantirani su veoma dobri bilateralni odnosi između Crne Gore i Republike Makedonije.

Sugovornici su suglasni da ima prostora za uspostavljanje još bolje međudržavne saradnje, koja bi se ogledala kroz jačanje avio saobraćaja, imajući u vidu da se sve više  turista iz Makedonije  opredjeljuju za Crnu Goru, kao turističku destinaciju.

Također je istaknuto da su odnosi između zemalja značajni i s aspekta ekonomske suradnje, kao što je već i istaknuto u oblasti turizma, kao i ostalih privrednih grana. Kako je promet između Republike Makedonije i Crne Gore u prošloj godini iznosio oko 26 milijuna eura, konstatirana je mogućnost za njeno dalje poboljšanje, uz jačanje  bilateralne suradnje.