Sastanak veleposlanika Hrvatske s ministrom Nuhodžićem

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 09. ožujka 2017. - 10:49
Autor: 

Crna Gora je snažno posvećena jačanju dobrosusjedske suradnje, što u velikoj mjeri doprinosi stabilnosti i prosperitetu regije, ocijenio je ministar unutrašnjih  poslova, Mevludin Nuhodžić. On je jučer  razgovarao s veleposlanikom  Hrvatske u Podgorici, Veselkom Grubišićem.

„Ministar je saopštio da dosadašnja saradnja predstavlja potvrdu tradicionalno prijateljskih odnosa Crne Gore i Hrvatske, uz ocjenu da je intenzivan politički dijalog doprinio realizaciji zajedničkih projekata od obostranog interesa“, kaže se u priopćenju  Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Nuhodžić je, kako se navodi, naglasio značaj kontinuirane potpore  Hrvatske u ostvarivanju ključnih strateških spoljnopolitičkih prioriteta.

„U tom smislu, Nuhodžić je zahvalio na podršci koju Hrvatska pruža našoj zemlji na putu EU i NATO integracija, ističući da je Crna Gora snažno posvećena jačanju dobrosusjedske saradnje, što u velikoj mjeri doprinosi stabilnosti i daljem prosperitetu regiona“, kaže se u priopćenju.

Dodaje se da je posebno pohvalio policijsku suradnju u oblasti borbe protiv organiziranog kriminala.

“Ujedno, ukazao je i na važnost sprovođenja zajedničkih patrola duž državne granice između Crne Gore i Republike Hrvatske”, navode iz MUP-a.

Grubišić je, izrazivši zadovoljstvo susretom s Nuhodžićem, pozdravio napredak koji je Crna Gora ostvarila od obnove nezavisnosti u svim oblastima, a naročito na planu članstva u europske i euroatlantske strukture.

“Iskazao je interes Vlade Hrvatske za dalji razvoj bilateralne saradnje, apostrofirajući da Crna Gora ima punu podršku Hrvatske u nastavku sprovođenja reformskih procesa i ispunjavanja obaveza u okviru pristupnih pregovora sa Evropskom unijom”, navode iz MUP-a.

Kako je priopćeno  na sastanku je poručeno da će predstojeća posjeta ministra unutrašnjih poslova Hrvatske Crnoj Gori doprinijeti unaprjeđenju partnerskih odnosa dvije države.