Retrospektivna izložba Foto kino i video kluba „Mladost”

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 12. studenog 2021. - 13:29
Autor: 

Retrospektivna izložba Foto kino i video kluba „Mladost” Gornja i Donja  Lastva bit će svečano otvorena u ponedjeljak, 15.11., u Muzeju i galeriji Tivat, s početkom u 19 sati.

Ovom izložbom, koja će biti postavljena u galerijskom prostoru u prizemlju, JU Muzej i galerija Tivat započinje program organiziran povodom „Novembarskih dana“.

Foto kino i video klub pod imenom „Mladost” osnovan je 1961. godine, a svoju djelatnost odmah je proširio i na Donju Lastvu. Od samog formiranja, u kontinuitetu odmah je organizirano 7 tečajeva za foto amatere /4 u Donjoj, a 3 u Gornjoj Lastvi/ u kojima su uzela sudjelovanje 84 polaznika. Od 1970. godine klub je proširio djelatnost na amaterski film. U tome je značajnu pomoć pružio gdin. Aleksandar Antonić, iskusni kino amater iz Beograda, koji je održao prvi tečaj domaćim polaznicima. Na tri tečaja u Donjoj Lastvi, ovu obuku pohađalo je 36 polaznika. Obuku su organizirali  iskusni članovi kluba: Anđelko Stjepčević, Krsto Kiko Tomičić, Anton Marković I Roko A. Stjepčević.

Godinama, članovi kluba bili su svojevrsni kroničari ukupnih društvenih, kulturnih, sportskih I privrednih zbivanja u Tivtu. Na mnogobrojnim fotografijama i filmovima zabilježili su dešavanja od neprocjenjivog značaja za povijest grada.

Izložbu povodom 60 godina Foto kino i video kluba "Mladost” svečano će otvoriti član kluba Neven Staničić,  na platou ispred galerije.

 

„Ovom prilikom napominjemo posjetice da se pridržavaju propisanih mjera za suzbijanje širenja pandemije covid-19“ – poručuju organizatori.