Radovi na održavanju objekta stare Općine

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 21. lipnja 2024. - 10:45
Autor: 

U proteklom periodu Općina Tivat izvršila je brojne radove na održavanju objekta stare Općine.

"Okrečene su sve zajedničke unutrašnje prostorije. Stara panel svjetla zamijenjena su novim LED svjetlima, pa je tako u cijeloj zgradi postavljeno 106 LED panela i 22 panik svjetla u hodnicima.Ofarbano je i prelakirano više od 50 unutrašnjih vrata i okvira, kao i površine sa drvenom lamperijom. Stari drveni prozori na toaletima i mini kuhinjama zamijenjeni su novim PVC prozorima. U sali za sastanke postavljena je nova itison podna obloga, zamijenjena su sva rasvjetna tijela i ugrađene nove zavjese. Nove zavjese postavljene su i u prostorijama koje koriste inspekcijski organi. Klima uređaji u cijeloj zgradi su očišćeni. Objekat u kojem je nekada bila smještena Opština Tivat, zahtjeva izvjesna ulaganja i popravke. Za sada smo na manje unutrašnje radove utrošili oko 12.000€. Imajući u vidu da smo vrlo ograničeni prostorom kojim raspolažemo, a koji koriste brojne nevladine organizacije, državni organi, odborničke liste, obrazovne institucije..., važno nam je adekvatno ga održavati i učiniti maksimalno funkcionalnim“ – istakla je sekretarka za lokalnu upravu Jelena Šćekić.

Ona je dodala da je u planu tender za radove na adaptaciji krova zgrade, vrijedan 95.000 €. „

Krov je u lošem stanju, a po podacima koje imamo posljednja rekonstrukcija izvršena je 1988. godine“ – naglasila je Šćekić.
Radovima će biti obuhvaćena krovna površina od oko 558m2. Radovi obuhvaćaju: demontažu ranijeg krovnog pokrivača, izradu drvene potkonstrukcije, postavljanje izolacije, crijepa, izradu limenih oluka, nabavku i ugradnju 15 krovnih prozora, kao i gromobransku instalaciju s atestom.