Prvi festival knjige – FesK Kotor

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 20. prosinca 2018. - 8:57
Autor: 

U Galeriji solidarnosti u Kotoru jučer je u 12.30 održana press konferencija povodom otvaranja Prvog festivala knjige – humanistike, kulture i umjetnosti FesK Kotor – Pazi što čitaš!, koji će se od 20. do 22. 12. održati u Kotoru u znaku obilježavanja Europske godine kulturne baštine i 120 godina knjižarstva Boke kotorske.

FesK Kotor okupit će 50 sudionika iz Crne Gore i za 3 dana realizirati 22 programa, projekcije dva dokumentarna dugometražna filma, radionicu na temu Zelena kultura i izložbu starih i rijetkih knjiga Muzeja grada Perasta. 

Na konferenciji je istaknuta važnost jednog ovakvog multimedijalnog  i interdisciplinarnog projekta, kakav se prvi put organizira u Crnoj Gori i koji afirmira izdavačku produkciju i pisanu riječ kao važnu polugu kulture. Ljiljana Popović Moškov, potpredsjednica Općine Kotor, koja je pokrovitelj manifestacije, izrazila je uvjerenje da će Festival nastaviti trajati i u godinama koje dolaze, postajući vremenom tradicionalna manifestacija. Pored nje, na konferenciji su govorili i Jelena Vukasović, sekretarka Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti, Zorica Stablović Bulajić, autorica koncepta Pazi što čitaš!, Dušan Medin, direktor OJU Muzeji Kotor i Marija Bernard, direktorica Kulturnog centra „Nikola Đurković“.