Proslavljen blagdan sv. Mateja u Dobroti

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 22. rujna 2017. - 10:13
Autor: 

Jučer je u crkvi sv. Mateja u Dobroti proslavljen blagdan svetoga Mateja -  apostola, evanđeliste i propovjednika. Svetu Misu predvodio je don Ivo Ćorić, svećenik Kotorske biskupije, koji je nazočnima tijekom propovijedi govorio o životu svetoga Mateja „ koji  je jedan od najznačajnijih svetaca od postanka Crkve i kojeg bez razlike cijene i štuju  i Katolička i Pravoslavna crkva“. Carinik po službi, koji taj poziv napušta po Isusovom pozivu, te slijedeći Njegov nauk, piše evanđelja kojima nas danas Crkva naučava.

Don Ćorić je istakao da uvijek moramo imati vjeru u Božju pomoć i obećati ljubav prema Bogu, koliko god nam se činilo da nismo u mogućnosti da ispunimo očekivanja. Put kojim idemo nije uvijek ispravan, nije uvijek najbolji za nas, ali uz Božju pomoć i naš trud da  budemo bolji put kojim koračamo neće biti upitan.

 Župnik  crkve  sv.  Mateja don Ante Dragobratović na kraju Mise izrazio je zahvalnost nazočnim svećenicima i vjernicima cijele Kotorske biskupije koji su svojom nazočnošću uzveličali misno slavlje.  

Proslavi blagdana prisustvovali su svećenici Kotorske biskupije kao i veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić i konzulica  Đurđica Vrdoljak.

Slavlje je uveličao zbor „Sveti Matej“.