Proslava Dana neovisnosti u Kotoru - "Trofej dana nezavnisnosti", izložbe i koncerti

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 11. svibnja 2016. - 11:06
Autor: 

U okviru programa proslave desetoobljetnice obnove crnogorske neovisnosti, Općina Kotor će zajedno s gradskim institucijama i prijateljima 21. svibnja organizirati prigodan program.

"Zadovoljstvo mi je što ćemo za Kotorane i ljude koji se toga dana nađu u našem gradu prirediti svojevrstan spektakl u kojem će uživati svi, a planirano je da imamo i dnevni i večernji program " - kazao je PR Općine Kotor Milo Radonjić dodavši da će u dnevnom programu sudjelovati veliki broj kotorskih umjetnika.

Od 10 do 14 sati na trgu ispred Muzičke škole "Vida Matjan" bit će priređen glazbeni program – smjenjivat će se profesori i učenici, školske klape, kvartet "Talija" i sastavi komorne glazbe.

Najavljen je i "Đir po gradu" Gradske muzike od 10 do 11 sati.

Bit će upriličen "Trofej dana nezavisnosti" od 10 do 15 sati. U pitanju je natjecanje u raftingu na rijeci Škurdi uz bedem ka mostu.

"Cilj ovog takmičenja je nastavak tradicije obilježavanja Trofeja dana nezavisnosti i promocija prirodnih i turističkih potencijala Crne Gore" kazao je Radonjić.

Muzej grada Perasta pripremio je dokumentarnu izložbu posvećenu znamenitoj peraškoj obitelji Širović, s početkom u 18 sati.

U Pomorskom muzeju Crne Gore u Kotoru od 9 do 21 sat bit će organiziran program pod nazivom "Dođi, vidi i uživaj!", a ulaz će biti slobodan.

"Ovim događajem se završava dnevni program proslave dana obnove crnogorske nezavisnosti. Htjeli smo da vratimo živost kotorskim trgovima i da se na svakom trgu u svako doba dana nešto dešava kako bi se zaista osjetio taj kotorski duh" - navodi Milo Radonjić i dodaje da večernji program najavljuje spektakl za svačiji ukus, a mjesto dešavanja je Trg od oružja.
Večernji program počet će u 20 sati koncertom folklora Kulturnog centra "Nikola Đurković". Sudjelovat će i folklorne skupine iz Švedske, Nizozemske i Crne Gore. Nakon toga slijedi drugi koncert pod nazivom " Veče crnogorskih kompozitora". U pitanju je koncert učenika i profesora ŠOSMO "Vida Matjan" koji će početi u 20:30 sati. "Cilj ovog koncerta je promocija crnogorske klasične muzike, a profesori i učenici izvodiće muziku crnogorskih kompozitora" - kazao je Radonjić.
Za 21:30 najavljen je koncert Nine Žižić, nakon čega će se publici predstaviti bend "Neon" (u 22:30).