Promoviran festival "INart"

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 20. veljače 2016. - 9:37
Autor: 

Drugog dana Sajma turizma u Beogradu, na štandu Turističke organizacije Tivta bilo je zanimljivo i dinamično. Na veoma zabavan način promoviran je festival ulični performeri pod nazivom „INart“. U promociji je sudjelovao šetač na štulama, koji je uvijek atraktivan dio sličnih zabavnih događaja. Kostim, šešir..., dio su atrakcije koja je nezaobilazna tijekom trajanja promocije. Momak na štulama, uz flajere za najavu festivala, dijelio je i turističko-propagandni materijal TOT-a.

Tijekom tri dana koliko će festival „Inart" trajati, tivatske ulice, trgovi i ponte bit će pozornica za glazbenike, plesače, kazališne ansamble i animatore iz Crne Gore i svijeta, kazao je projekt menadžer festivala, Bojan Terzić, inače novinar Atlas televizije.

Na festivalu će gostovati neki od najpoznatijih uličnih performera iz regije i svijeta, kazao je Terzić istakavši da za ovakav festival ideja postoji već duži niz godina jer svi aktivisti koji sudjeluju u njegovoj realizaciji bave se umjetnošću na malo drugačiji način. Umjesto ustaljenih formi prezentiranja kulturnih sadržaja u oficijelnim prostorima, kod uličnih performera bit će razvijen koncept uličnih događaja, a javnost će biti animirana kroz direktan i interaktivan odnos s umjetnicima što će dodatno privući publiku, objasnio je.

Ako je suditi po današnjem interesiranju posjetitelja i animaciji, festival će biti posjećen tijekom održavanja od 28. do 30.j srpnja, i tako obogatiti turističku ponudu grada. Terzić je kazao da su se odlučili za Tivat jer je sa svojim ambijentom pravo mjesto za takav festival. Organizatori smatraju da to može biti dugoročni projekt koji bi iz godine u godinu bio samo bolji. Publici će biti ponuđen raznovrstan program, koji je promoviran na sajmu s ciljem da se privuče što veći broj publike ovog ljeta u Tivtu.

Terzić je posebno istakao da su naišli na podršku čelnika Turističke organizacije koji su prepoznali značaj jedne takve manifestacije i dali im vjetar u leđa da krenu dobitnik tur aranžmanu taj projekt. Nadaju se da će tu suradnju nastaviti i narednih godina s obogaćivanjem sadržaja kako bi festival trajao i duže, možda cijelo ljeto, a ne samo tri dana, zaključio je Terzić.
Tijekom animacije i promocije festivala posjetiteljima su danas dijeljene karte za festival mediteranskog teatra „Purgatorije“, a uručeni su i poklon aranžmani koje je pripremilo tivatsko hotelsko poduzeće „Mimoza“. Petodnevni aranžman za dvije osobe na bazi polupansiona u hotelu „Kamelija“, dobio je Bogdan Milić iz Velike Gradište. Njemu je ulaznice za festival ovog ljeta uručio direktor Centra Vojislav Kaluđerović, a produženi vikend u hotelu Pine za dvije osobe dobila je Danijela Kuzmanović iz Beograda. Njoj je poklon aranžman uručila direktorica hotela Pine, Nevena Šakotić.