Priopćenje predstavnika Kluba diplomatske regate Crne Gore i Jedriličarskog kluba Lahor

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 29. kolovoza 2015. - 8:45
Autor: 

U cijelosti vam prenosimo priopćenje predstavnika Kluba diplomatske regate Crne Gore i Jedriličarskog kluba Lahor:

Predstavnici Kluba diplomatske regate Crne Gore i Jedriličarskog kluba Lahor na sastanku održanom 27.08. u Kotoru odlučili su o upotrebi sredstava donacije u iznosu od EUR 12.800, koje je Klub diplomatske regate prikupio od učesnika prošlogodišnje regate, a u svrhe obuke jedrenja za djecu iz Kluba Lahor. Klub Lahor kupuje tri jedrilice klase optimist, koje će biti plaćene iz doniranih sredstava.

“Ovo je najveća donacija koju je Klub Lahor u svojih 65 godina postojanja dobio. Naš klub će biti domaćin ceremonije na kojoj će biti obavljena primopredaja jedrilica 02.10.2015, na mulu kluba u Kotoru, i izuzetno nas raduje što će se ovaj događaj odviti u kontekstu naredne Diplomatske regate” rekao je Filip Petričević, predsjednik Jedriličarskog kluba Lahor.

Mladen Filipović, zastupnik Kluba diplomatske regate Crne Gore izjavio je: “Sljedeća Diplomatska regata zakazana je za 3. oktobar. Srećni smo što nas Klub Lahor poziva na primopredaju jedrilica dan prije regate. To će biti prilika za sve koji su doprinijeli donaciji da se uvjere kako se na kraju realizovalo njihovo učešće u ovoj akciji”.

Predsjednik Jedriličarskog kluba Lahor dodao je: “Pročitao sam navode u medijima o tome da je g. Filipović maliciozno zadržao sredstva iz donacije. Mogu da izrazim samo svoje duboko nezadovoljstvo zbog ovakvih netačnih tvrdnji. Zašto bi zadržao ta sredstva! Mi smo radili na organizaciji i realizaciji upotrebe donacije. Svi treba da znaju da je dr Filipović ne samo jedan od najboljih i najpoštovanijih ljekara u Crnoj Gori, već je lično angažovan i pruža iskrenu pro-bono podršku jedrenju. Na kraju, mi iz Kluba Lahor srećni smo što ćemo u okviru ovogodišnje Diplomatske regate imati priliku da pozovemo sve one koji su velikodušno podržali djecu iz našeg kluba”.