Priopćenje NVO „Bokeški Forum“: Želimo izbore za Bokešku skupštinu

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 07. listopada 2015. - 10:57
Autor: 

Pojava NVO „Bokeški Forum“ je na našu radost izazvala burne  reakcije, posebno političkih snaga koje se trenutno nalaze na političkoj sceni Tivta. Pitanja su uvijek ista i dolaze i iz redova vlasti i opozicije: S kim će? Gdje će? Kako će? Poštovana gospodo, koju prije svega doživljavamo kao naše sugrađane, a tek onda političke ne(istomišljenike) odgovori na ta pitanja su naša lična stvar i naš problem, i ne treba Vi njima da se opterećujete.

Stav Bokeškog Foruma je odavno jasan. Ukoliko se odlučimo za izlazak na izbore, ići ćemo samo na one na lokalnom nivou, a jedini izbori osim lokalnih na koji će Bokeški Forum ići jesu oni koji će se, nadamo se održati za Bokešku Skupštinu.

Insisitiramo da se formira decentralizovana Bokeška skupština, na kojoj bi građani Boke birali svoje predstavnike. Zalažući se za jaku decentralizaciju Boke, smatramo da bi ova skupština jedina mogla da na pravi način prepozna interese Bokelja. Da se bavi pitanjima uređena obale, donosi odluke o institucijama od bokeškog interesa, umjesto da se kao što je do sad slučaj, morem i priobaljem, uz dužno poštovanje, bave poslanici u republičkom parlamentu, koji su more možda jedino ponekad vidjeli, a o njemu ne znaju ništa. Ni mi Bokelji, ne bi se usudili da se bavimo onim što se dešava u drugim, sjevernijim djelovima Crne Gore, a o čemu blago rečeno nemamo pojma.

Zato se, ponavljamo, „Bokeški Forum“ zalaže za osnivanje Bokeške skupštine.

 

Glavni odbor NVO „Bokeški Forum“