Priopćenje HNV-a: Kada muha podmuklo pljucne razboli se država

Time to read
2 minutes
Read so far

Srijeda, 02. rujna 2020. - 10:33
Autor: 

Ni jednom pismenijem čovjeku u Crnoj Gori, a posebno Hrvatima Boke vaša reakcija na obraćanje HNVCG još jednom potvrđuje da ste u krucijalnom trenutku ne samo za hrvatski narod nego za slobodnu i proeuropsku Crnu Goru iznevjerili temelj svakog čovjeka: dostojanstvo i kako ste ponukani osvetom, osobnim neostvarenim željama, a i svojim radom na funkcijama koje ste dobili baš u HGI-u čiji ste svi članovi bili, vlastitom glupošću ili namjerno, sad je svejedno, vratili nam 90-te pred kućni prag. Malo tko to može, ali vi ste svojim dugim stranačkim radom u mlađahnoj HRS-i, valjda dužim od 20 dana iskrcali Boki i Crnoj Gori: bol, strah i jad.

Uspjeli ste nam zacrveniti obraze i to ne samo nama u Crnoj Gori već Europi koja je ostala zatečena količinom gluposti, jala i zla stranke koja u svojem nazivu nosi prefiks hrvatski i to ne da bi štitila, brinula o Hrvatima Crne Gore nego da bi nama i Crnogorcima, a tako i Europi naštetila.

Možete vi pisati demantije i završavati ih s već poznatom rečenicom: „Ovim zaključujemo i isključujemo raspravu!“ no o vama će govoriti danas, sutra i prekosutra kao o grupi nezadovoljnika koji su prvo isisali HGI preko koje su stekli pozicije, ministarska, poslanička i direktorska mjesta, potom svojim radom navukli gnjev vlastita naroda i sada rigaju po kući u kojoj su više od desetljeća živjeli.

I što je još važnije i žalosnije pamtit će vas po upljuvku. To vam je ono kad muha dođe pa ostavi svoj trag. Obično to učini iza leđa, na brzinu i podmuklo. Posljedice su svima znane, Od upljuvka se može i umrijeti, a vi ste baš tim načinom pokušali zatrovati hrvatski narod Boke i Crnu Goru, pa onda  manipulirati prebacujući priču i pažnju na nešto što je u vašim kućama prepoznato kao obrazac. Vlastiti džep!

HNVCG se ponosi svojim projektima koje je ostvario unutar Fonda koji spominjete. I imamo još puno posla koji svakog Hrvata, Crnogorca i građanina Crne Gore čini ponosnim. A priča o eurima i plaćama se vrlo lako dade provjeriti.

No, ne možete nam zamjeriti osjećaj mučnine i gađenja koji ste svojim činom ostavili na cijelom prostoru do samog Bruxellesa. Kao i ovim svojim obraćanjem javnosti koji ima za cilj od manipulatora učiniti žrtvu.

Niste imali ni toliko dostojanstva izdići se iznad svojih osobnih interesa i u najvažnijem trenutku podržati one s kojima ste, (netko na rukovodećom mjestu, netko poput Marića u skladu sa zvanjem, brzim letom) u HGI-i bili već ste pod Amfilohijevskim plaštom sve nas sramno nalijepili na europske naslovnice kao one koji su svojim činom Crnu Goru vratili u srednji vijek. To se zove upljuvak. To se zove zločin prema građanima Crne Gore a posebice prema stranci koja vas je sukladno vašim uputama, možda ne na vrijeme iz nje maknula. Nije vam se svidjelo. No, nije vas ni briga, jer vi nastavljate dalje, pod istim plaštom. Do kada?  Ta ima netko tko od gore vidi sve, pa i djeluje onda kada se najmanje nadamo. To vam želimo. Da vam se ono što radite vrati.  To nije kletva. To je život. Jer on ili Bog sve jednom vrati. To se zove i pravda. No, o tom ne sudimo mi ljudi.

Tko god je unutar našeg nacionalnog korpusa na ovim izborim gledao imena, zlopamtio i brojio bilo što osim budućnosti svog naroda i države Crne Gore taj je učinio pogrešku no odgovornost je na nama.

Na vama jer ste uspjeli dovesti narod u nedoumicu, umjesto da ste ga usmjerili tamo gdje neće osvanuti u 90-im, nego u 2021. godini.

Mi ćemo nastaviti raditi dalje kako bismo Crnoj Gori i našem narodu vratili mir i dali sigurnost. Kakvi smo takvi smo, ali nismo nikad iznevjerili svoje ime, tradiciji i zemlju u kojoj živimo. I nismo nikad poslužili nekom trećem koji ne bi želio ni jedno slovo a nekmoli nas na ovim prostorima. Treba vremena. Upljuvak ako ne dezinficiramo, dugo će se sušiti i trovati prostor. Nadam se da će narod to prepoznati.

I kako vi pišete, s ovim prestaje svaka prepiska. Jasno, s upljuvcima se ne dopisuje,

Zvonimir Deković

HNVCG