Prezentacija projekta „Obnova tradicionalnog poljoprivrednog pejzaža za održivu poljoprivredu-AGRISCAPE&ME" u Gornjoj Lastvi

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 05. rujna 2017. - 10:24
Autor: 

Prezentacija projekta pod nazivom „Obnova tradicionalnog poljoprivrednog pejzaža za održivu poljoprivredu-AGRISCAPE&ME" bit će održana u srijedu, 6. rujna, s početkom u 19.30 sati u Domu kulture „Ilija Marković" u tivatskoj Gornjoj Lastvi. Projekt realiziraju organizacije „EXPEDITIO" Centar za održivi prostorni razvoj, Kulturno zavičajno udruženja „NAPREDAK" Gornja Lastva i Maslinarsko društvo „Boka" – Boka Kotorska. Suradnik na projektu je Mreža za ruralni razvoj Crne Gore.

Projekt AGRISCAPE&ME je počeo s realizacijom u lipnju 2017. godine i trajat će 12 mjeseci. Projekt se financira iz sredstava Europske unije u okviru regionalnog projekta "Održiva poljoprivreda za održivi Balkan: jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za javno zastupanje i razvijanje politika na zapadnom Balkanu".

Tradicionalni poljoprivredni pejzaž je nastao tijekom povijesti kroz različite poljoprivredne aktivnosti ljudi na određnom prostoru i predstavlja značajan resurs određenog prostora. U Crnoj Gori vrijednost tradicionalnih poljoprivrednih pejzaža nije dovoljno prepoznata, a njihov ubrzani gubitak dovodi do gubitka važnog dijela kulturne baštine, kao i održive poljoprivrede. Opći cilj ovog projekta je da doprinese razvoju održive poljoprivrede kroz zalaganje za obnovu, očuvanje i unaprijeđenje tradicionalnog poljoprivrednog pejzaža kao dijela ukupnog kulturnog pejzaža.

Na prezentaciju projekta AGRISCAPE&ME bit će predstavljen projekt, njegovi ciljevi i predviđene aktivnosti, kao i partneri i sudionici u aktivnostima. Bit će prikazani i filmovi o vrijednosti područja Vrmca i Prirodno i kulturno-povijesnog područja Kotora.