Prekrasna kotorska noć u znaku pašte i ljubavi

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 04. lipnja 2017. - 6:54
Autor: 

Sjajna organizacija manifestacije „Kotorska pašta“ priuštila je sinoć Kotoranima i gostima večer za pamćenje. Glavni gradski trg, Pjaca od sata s pravom je sinoć bio centrom glamura i romantike, kako grad to i zaslužuje.

Novinar radio Kotora Dušan Davidović, voditelj sinoćnjeg programa,  sa svojim gostima: Vlastom Mandić, Mašom Čekićem, Ljiljanom Moškov ispred Gradske uprave, Mirzom Krcićem ispred TO Kotor i jednom od najpoznatijih meštrica ove autentične kotorske slastice Melitom Krivokapić, podsjetili su na tradiciju i očuvanje recepta pašte i  „Zdravljaka“ kao kultnog, nezaobilaznog mjesta za degustaciju krempita. Sjećanje na slastičarnicu „Zdravljak“ i pravu kotorsku paštu imao je i Ivo Paparela, sveučilišni profesor i bivši vaterpolist Juga iz Dubrovnika.

Mirišući na stotine još toplih krempita kotorskih meštrica, uz dalmatinski melos Gorana Karana i benda „Vagabundo“, te Đurđe Petrović Poljak koja je sa Karanom izvela nezaobilaznu „Bokeljsku noć“ , puštanje balona želja, romantičnu notu večeri dala je prosidba mladog Kotoranina i proslava 38. godišnjice braka kotorskog para.

Uz entuzijazam predsjednice MZ Stari grad, koja je osmislila manifestaciju i na taj način doprinosi očuvanju ove kotorske delicije, organizirana je jedna zaista lijepa večer, svojstvena Gradu kulture i tradicije. Pokrovitelj manifestacije je Općina Kotor, uz punu financijsku potporu TO Kotor, i sponzorstva Luke Kotor i NTO Crne Gore