Predstava „Roman o Londonu” u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 24. kolovoza 2019. - 8:23
Autor: 

 U nedjelju,  25. 8.,  s  početkom u 21h u  Velikoj dvorani Centra za kulturu Tivat, bit će izvedena kazališna predstava „Roman o Londonu” u režiji Ane Đorđević.

Igraju:

Milan Marić, Branko Cvejic, Milica Zarić, Ljubinka Klarić, Milan Čučilović, Ivana Nikolić, Srđan Dedić i Davor Perunović.

„Zasnovan na ličnom iskustvu pisca, “Roman o Londonu” je priča o tegobnom životu emigranata u tuđini. Prati život dvoje izbjeglih Rusa, bračnog para, koji u Londonu u godinama poslije Drugog svjetskog rata, jedva sastavlja kraj sa krajem u nepoznatom, negostoljubivom, stranom gradu... Ima li mjesta sreći u poslijeratnom svijetu u kome nema prijatelja, već samo poznanika i prolaznika, u kome je, čak i u gomili, svako sam... Trošni i memljivi londonski stančići i sobičci slika su puste duše emigranata, bračnih parova poput Rjepnina i Nađe, u kojima u tišini i neimaštini, životare uz bolna sjećanja, osjećaje nepripadanja, neuklopljenosti i strepnje. Kakva je to egzistencija u kojoj vam, osim golog života, nedostaje sve: otadžbina, prijatelji, porodica, pa čak i oni koji su neposredno pored vas?“

Rezervacija za predstavu “Roman o Londonu” moguća je na broj 069342799.