Predstava „Matrimonijo“ u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 12. prosinca 2015. - 8:54
Autor: 

Nakon što je prošlog mjeseca  kotorski amaterski Teatar 303 gostovao u Dubrovniku, nastavlja se prekogranična suradnja, pa će dubrovačka Kazališna družina „Kolarin“ uzvratiti posjetu i gostovat će u kotorskom Kulturnom centru „Nikola Đurković“ s  predstavom  „Matrimonijo“ , u subotu 12. prosinca, s početkom  u 19 sati.

O predstavi Matrimonijo:

„Matrimonijo je komedija koja govori o porodičnim  peripetijama, prouzrokovanih generacijskim jazom i gramzljivošću. Radnja je smještena početkom 20. vijeka  u dubrovačkoj kući starog i škrtog trgovca, Konavljanina Toma. On teroriše  sve ukućane nepovjerljivošću, škrtošću i nezadovoljstvom.  Ima strašljivog  sina Paska,  koji je u sjenci  vrlo energične i lukave žene Mare.

 Mare svoju  kćerku  Dubravku, uz pomoć i lukavstvo udovice Ane, želi udati za Aninog rođaka Balda. Dolazi do nesporazuma u kojima učestvuju sluge Lucka i Nikša koji bi se isto ženili, ali ko će za koga vidjećete u komediji, koja ismijava vječite ljudske slabosti - škrtost i maliciju, na originalan dubrovački način“.

Prodaja ulaznica, po cijeni od 3,00 eura bit će na biljetarnici Kazališta u subotu od 10h do 12h i od 18h do 19h sati.