Predsjednik Savjeta AZLP mr Željko Rutović govori u Dubrovniku na Inicijativi 2020

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 10. listopada 2023. - 16:44
Autor: 

Predsjednik Savjeta AZLP mr Željko Rutović govori u Dubrovniku na Inicijativi 2020 na temu:  „SLOBODA - DEMOKRATIJA – INFORMACIJA (CIVILIZACIJSKO – KULTUROLOŠKI KONTEKST PRAVA JAVNOSTI DA ZNA)“

Predsjednik Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama mr Željko Rutović, članovi Savjeta Muhamed Gjokaj i Zoran Vujičić i šefica Odsjeka za slobodan pristup informacijama Biljana Božić, učestvovaće 12. i 13. septembra u Dubrovniku na četvrtom sastanku Inicijative 2020 koja okuplja tijela koja se bave zaštitom prava na pristup informacijama zemalja Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Sjeverne Makedonije i Kosova. Svrha djelovanja Inicijative 2020 je saradnja i razmjena dobrih praksi u zaštiti prava na pristup javnim informacijama.
Prvog dana sesije ove predmetne Inicijative, predsjednik Savjeta Agencije mr Željko Rutović imaće izlaganje na temu: „SLOBODA - DEMOKRATIJA – INFORMACIJA (Civilizacijsko – kulturološki kontekst prava javnosti da zna)“.
Ovogodišnji organizator Inicijative 2020 je Ured Povjerenika za informiranje Republike Hrvatske.

Izvor: Agencija za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama