Predsjednik Kusovac i potpredsjednik Janović razgovarali s generalnom konzulicom Hrvatske Jasminkom Lončarević

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 18. listopada 2019. - 16:56
Autor: 

Predsjednik Općine Tivat dr. Siniša Kusovac i potpredsjednik Ilija Janović primili su danas generalnu konzulicu Republike Hrvatske u Kotoru Jasminku Lončarević, koja je boravila u posjet Tivtu.

U srdačnom i prijateljskom razgovoru istaknut je turistički i investicijski razvoj Tivta i ljepota Boke, koju je Lončarević, nedavno imenovana za generalnu konzulicu, prvi put posjetila.

„Tivat i Kotor su mjesta po mjeri čovjeka i blagoslov je živjeti u takvim mjestima“, ocijenila je Lončarević zahvalivši se Općini na dosadašnjoj potpori hrvatskoj zajednici. Ona je istakla da u Tivtu uspješno program emitira radio stanica na hrvatskom jeziku „Radio Dux“ te da se realizira školski program na hrvatskom.

„Škola hrvatskog jezika,kulture, povijesti i zemljopisa se izvodi po dva sata sedmično u Kotoru i Tivtu prema nastavnim planovima i programima, te pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja i znanosti RH i Središnjeg ureda za Hrvate izvan RH. To je vrlo značajno“, ocijenila je konzulica.

Potpora Općine Tivat hrvatskoj zajednici odnosila se na osiguravanju prostora za manifestacije, dijela sredstava za realiziranje terenskih nastava i manjih godišnjih projekata.

Kulturno bogatstvo, ocijenio je predsjednik Kusovac, trajno ostaje iza nas, a najveća vrijednost jednog grada i zemlje su ljudi.

 

Foto: Općina Tivat