Poznate ličnosti i super automobili stižu u Tivat

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 23. lipnja 2017. - 9:11
Autor: 

Spektakularna povorka globalnog relija Gumball 3000 , u srijedu 5. srpnja  stiže na tivatsko gradsko šetalište Pine i u nautičko naselje Porto Montenegro. Ovom prilikom građani Crne Gore vidjet će ekskluzivne modele automobila kao što su Pagani, Bugatti, Ferrari, Lamborghini, Porche, Aston Martin, Jaguar, AMG Mercedes, Rolls Royce, ali i brojne poznate ličnosti koje sudjeluju  u reliju.

Na čelu relija bit će osnivač globalne manifestacije Gumball 3000. Maximillian Cooper, a svoj dolazak u luksuznim automobilima, potvrdile su poznate ličnosti: DJ superzvijezde AFROJACK, MAJOR LAZOR'S JILLIONAIRE, "Who's that girl" dobitnica Grammy nagrade EVE, Gnarls Barkley - megastar popularne pjesme "Crazy“, poznati baseball igrač Ken Griffey Jr i voditelj poznatog TV show-a Who Dares Wins Jason Fox – svi oni preći će 3000 kilometara, kroz 11 zemalja u 6 dana vožnje.

 

The Global Citizen Pit Stop je omogućen zahvaljujući izdašnoj podršci kompanije Arton Capital, nautičkog naselja Porto Montenegro, Ministarstva održivog razvoja i turizma, Općine Tivat i Turističke organizacije Tivat. Globalni događaji ovog kalibra su od suštinskog značaja za promociju Crne Gore kao spektakularne turističke destinacije, tako da su svi ovi subjekti crnogorski ambasadori VIP vozačima. Nakon zabave na rivi u Tivtu, delegacija se seli na bazen Porto Montenegro Jahting kluba, gdje će sve uzvanice uživatI u luksuznom ambijentu koji se nadnosi nad morem, sa fantastičnim pogledom na superjahting marinu i UNESCO-om zaštićeni akvatorij  Bokokotorskog zaljeva.

 

19. godišnji Gumball 3000 reli održava se od 1. do 7. 7., a 150 supervozila (i dva Harley Davidson-a) kreću od Rige (Latvija), prolaze kroz Vilnius, Varšavu, Budimpeštu, Zagreb, Dubrovnik, Tivat, Tiranu, Atinu, pa sve do grčkog otoka Mikonos u Egejskom moru. Gumball 3000 je jedinstveni događaj koji putem televizije prati više od 60 milijuna gledatelja, a preko 100 milijuna  pratitelja putem društvenih mreža, a ovo je jedinstvena prilika da svi gosti Crne Gore i njihovi domaćini dođu u Tivat 5. 7.  i uživaju u ovom spektaklu.

O Gumball 3000

Gumball 3000 je, 1999. godine, osmislio britanski poduzetnik Maksimilijan Kuper, koji je proglašen za jednog od 50 najutjecajnijih ličnosti u automobilizmu u 2015. godini, a potekao je od ideje da se spoje sport, automobili i muzika kako bi se napravio brend koji će postati dio popularne kulture. Sve je počelo kada je Maksimilijan pozvao svoje prijatelje, kao što su Kejt Mos, Džamirokvaj, Kajli Minog, Toni Hok i Džoni Noksvil, da mu se pridruže na adrenalinskoj vožnji ka Europi, vozeći superautomobile. Tijekom narednih deset godina, ova ideja je postala svjetski brend koji privlači sponzorstva velikih korporacija, kao što su Nike, Google, MTV, Fiat, Intel.