Potpisani ugovori o sufinanciranju sportskih organizacija u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 28. ožujka 2018. - 11:51
Autor: 

Na osnovu Odluke o sufinanciranju programa rada sportskih organizacija za 2018. godinu, koju je predložio Općinski  Savjet za sport, a donio Sekretarijat za mlade sport i socijalna pitanja, 44 sporte organizacije iz Tivta dobile su sredstva u iznosu 323.600€. Predsjednica Općine  Snežana Matijević, danas je potpisala pojedinačne ugovore s predstavnicima svih 44 sportskih organizacija, na osnovu kojih će iste raspolagati sredstvima sa ciljem realizacije programa rada, sudjelovanja na sportskim natjecanjima  i organiziranja  sportskih priredbi.

Na ime ekipnih sportova otišlo je ukupno 240.470€, dok je za pojedinačne sportove opredijeljeno 83.130€.

Predsjednica Općine  čestitala je sportistima na rezultatima ostvarenim u protekloj godini dodajući: „Nadam se da ćete dobijena sredstva iskoristiti na najbolji mogući način, odnosno da će ova sredstva stvoriti preduslove vašeg neometanog rada i napredovanja.“

Prisutnima se obratila i sekretarka Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja Darka Ognjanović: „Ove godine poseban akcenat je stavljen na školski sport. Sva sredstva iz Programa za razvoj sporta biće usmjerena na uređenje sportskih i dječjih igrališta, a u posebnom fokusu biće uređenje sportske infrastrukture. Od ukupno Budžetom predviđenih 350.000€, 7% namijenjeno je za godišnji Program razvoja sporta“.

Potpisivanju Ugovora prisustvovali su predsjedavajući i članovi Savjeta za sport Općine Tivat.