Posjet ministrice Obuljen Koržinek HNV-u

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 09. veljače 2020. - 10:14
Autor: 

Danas je Hrvatsko nacionalno vijeće posjetila ministrica kulture Republike Hrvatske dr.sc. Nina Obuljen Koržinek sa suradnicom Ivom Hraste Sočo.

Sastanku su nazočili predsjednik HNV-a Zvonimir Deković, zastupnik u Skupštini Crne Gore Adrijan Vuksanović, kao i potpredsjednik Općine Tivat Ilija Janović. Predstavnici hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori izrazili su zadovoljstvo dolaskom ministrice Obuljen Koržinek. Razgovaralo se o problemima hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori te o prioritetnim problemima.

Ministrica je nazočila i sinoćnjem balu Sv. Tripuna te je za naš Radio istakla: „Drago mi je da sam nakon dvije godine opet u Boki sa mojom posebnom savjetnicom Ivom Hraste Sočo. Došli smo sinoć na Tripundanski bal, koji je jedna lijepa tradicija, koju je obnovilo Hrvatsko građansko društvo i okupljanja Hrvata, Bokelja, njihovih prijatelja i sugrađana, a danas ćemo biti na misi i procesiji u čast Svetog Tripuna; to je najveća svečanost u Boki, jedna vrijedna tradicija, koja jako puno znači, ne samo za katolike u Boki, nego za katolike uopće. Zato i dolazi sve više hodočasnika. Ja sam iz Dubrovnika i ta povezanost Sv. Vlaha i Sv. Tripuna se vidi i po brojnim aspektima tih svečanosti i meni je drago što danas mogu biti ovdje i podijeliti tu emociju s ljudima koji svetkuju Sv. Tripuna i koji tu lijepu tradiciju čuvaju već stoljećima“.