Posjet ministra sporta Općini Tivat

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 03. veljače 2017. - 11:34
Autor: 

Općinu  Tivat i Omladinski  klub danas  je posjetio ministar sporta  Nikola Janovć.

„ Zadovoljstvo mi je što sam danas u Tivtu i što imam priliku da iskažem poštovanje za vaš dosadašnji rad i zalaganje za unapređenje života mladih u ovoj Opštini. U narednom periodu planiramo izradu podzakonskog akta kojim će biti precizirani  uslovi za dodjelu sredstava omladinskim nevladinim organizacijama što će omogućiti realizaciju veći broj aktivnosti  otvoriti više mogućnosti za mlade“, rekao je Janović,  koji je također istakao da je Ministarstvo sporta krajem 2016., odobrili pet projekata koji imaju za cilj unapređenje za omladinski aktivizam na lokalnom nivou kroz osnivanje omladinskih klubova, njihovo umrežavanje i razvijanje specijalnih znanja i vještina kod mladih  s ciljem unapređenja života. Također je pohvalio Općinu Tivat koja se zalaže da mladi ljudi u Tivtu imaju svoju budućnost.

Snežana Matijević, predsjednica Općine Tivat izrazila je zahvalnost Ministarstvu i pohvalila Omladinski klub, koji je ključan za mlade ljude u Tivtu, u nadi da će se projekti za mlade realizirati u što većoj mjeri.

Darka  Ognjanović, sekretarka Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja izrazila je zahvalnost svima koji su uradili određene korake ka ovoj suradnji i svima koji su utjecali da sve bude prepoznato.