Posjet konzulice Vrdoljak HNV - u

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 14. rujna 2017. - 11:21
Autor: 

Danas su Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore posjetili gospodin Hrvoje Vuković, konzul Republike Hrvatske u Kotoru  i gospođa Đurđica Vrdoljak, konzulica prvog reda, koja će  se naredne četiri godine svojim radom  zalagati za što bolji položaj Hrvata u Crnog Gori.

Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća približio je gospođi Vrdoljak rad Vijeća, kao i zalaganja hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori.  Konzulica Vrdoljak je također upoznata s dosadašnjim radom na obnovi Doma kulture „Josip Marković“ , koji sada predstavlja mjesto gdje se događaju brojni kulturni događaji u organizaciji hrvatske zajednice u Crnoj Gori.

Dosadašnji rad konzulice Vrdoljak je povezan s Hrvatima izvan domovine te će njezina upućenost u probleme s kojima se Hrvati kao manjina susreću zasigurno doprinijeti rješavanju istih.

Gospođa Vrdoljak je posjetila i prostorije Dux radija, koji se trudi raditi na  očuvanja kulturnih, jezičnih i drugih specifičnosti koje karakteriziraju hrvatsku  nacionalnu skupinu na ovim prostorima.

Gospodin Deković  je upoznao  konzulicu Vrdoljak  i s budućim kulturnim  projektima  u nadi njihove potpune realizacije i zajedničke suradnje.