Posjet HNV-u i vrijedna donacija

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 08. listopada 2019. - 9:49
Autor: 

Ravnatelji, nastavnici i učenici dvaju osnovnih škola iz Zagreba – „Vjenceslava Novaka“ (s ravnateljem Žarkom Ćorićem) i „Granešina“ (s ravnateljem Miroslavom Vulićem)  te predstavnici „Školske knjige“ borave u studijskom posjetu Boki Kotorskoj, s ciljem upoznavanja kulturne i povijesne baštine Hrvata u Boki. Prije Boke, posjetili su hrvatsku zajednicu u Srbiji, a nakon toga kreću s obilaskom i drugih država gdje žive Hrvati.

Tom prigodom, posjetili su i Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore u Donjoj Lastvi, gdje su se susreli s generalnom konzulicom Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Kotoru mr. sc.  Jasminkom Lončarević te s predsjednikom HNV-a Zvonimirom Dekovićem. Gosti su se interesirali za sadašnji status hrvatske zajednice u Crnoj Gori, a nakon razgovora upriličeno je kratko druženje.

Prigodom susreta, ravnatelji škola su s domaćinima razmijenili darove – vrijedne naslove za knjižnicu „Ljudevit Gaj“, a domaćini su im uzvratili knjigama „Kotorski misal“ i „Boka  kotorska –zaljev svetaca i hrvatske kulture“. Predstavnici „Školske knjige“ su također za učenike hrvatske nastave u Crnoj Gori donirali školske časopise.