Počinje adaptacija laboratorija Opće bolnice Kotor

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 10. kolovoza 2020. - 13:02
Autor: 

„Novi menadžmet Opšte bolnice Kotor, na čelu sa dr Davorom Kumburovićem, donio je odluku da se, u cilju obezbjeđivanja kvalitetnijih uslova za pacijente i zaposlene, u potpunosti adaptira prostor Centra za laboratorijsku dijagnostiku, površine oko 200 kvadrata.

U laboratoriju kotorske opšte bolnice, koja se nalazi u sklopu objekta Doma zdravlja Kotor, od 1982. godine, kada je otvorena, gotovo da nije bilo ulaganja, tako da je prostor neuslovan i neadekvatan, a oprema zastarjela.

Rekonstrukcijom je planirana  zamjena i ugradnja novih elektro i vodovodnih instalacija, novi plafoni i podovi prilagođeni laboratorijiskoj djelatnosti, kao i molerski i zanatski radovi. Takođe, prostor će se opremiti novim namještajem i savremenim aparatima za laboratorijske analize.

Predviđeno je da se proširi paket usluga u oblasti laboratorijske dijagnostike, koja će se nakon rekonstrukcije raditi na jednom mjestu, čime će biti značajno olakšano građanima da dobiju ovaj vid zdravstvenih usluga“, stoji u priopćenju Opće bolnice Kotor.