Otvorena manifestacija „Muške rabote i ženske stvari”

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 06. srpnja 2024. - 12:34
Autor: 

Sinoć je na  Đurđevom brdu otvorena manifestacija „Muške rabote i ženske stvari”. Na početku večeri prisutne je pozdravio Mato Krstović te zahvalio svima na dolasku i ukazanom povjerenju. Posebnu zahvalnost je izrazio ljudima iz Kotora, koji su došli i dali svoj doprinos.

„Manifestacije ne bi bilo,  da nije bilo značajnih partnera. Moramo se zahvaliti Opštini Tivat, Sekretarijatu za društvene djelatnosti, Turističkoj organizaciji Tivta  i JU Muzeju i galerija, kao i drugima što su imali razumijevanja za nas. Takođe, manifestacije ne bi bilo   da nije  velikog broja učesnika koji su svesrdno pružili ruku i podršku i pristali da učestvuju, zahvaljujući kojima je ovaj program ovako sadržajan i bogat“ – rekao je Krstović. Objasnio je zašto je  upravo ovaj naziv manifestacije te da je Neven Staničić dao ideju za isti.

„Cilj manifestacije je sačuvati naše blago, sačuvati kulturno bogatstvo  i podsjetiti sebe na najdivniji dio ličnosti,  a to je naša duša. Moramo njegovati našu  dušu i biti zaista ono što jesmo i njegovati naravno, ono što nam je nasljeđem dato. Imamo obavezu poručiti našoj djeci  da su sretni, jer su rođeni ovdje. Sretni, jer su dio ove veličanstvene priče, koja se zove Boka kotorska“ – istakao je Krstović.

Program je otvoren recitacijom „Moja Boka”, koju su izveli članovi Amaterskog  kazališta  HNV-a, koje vodi Dijana Milošević.  Tre sorelle su nas oduševile pjesmom,  a  njihova voditeljica Nada Baldić, predsjednica   HKU Stađuni od kulture je i ovoga puta dokazala da mladi čuvaju tradiciju i kulturu na poseban način.

Nije izostao ni nastup klape Jadran, Milivoja Slabyja, kao i mlade Isidore Nikolić, koji su također posebno obojili glazbeni dio večeri i početak manifestacije, koja se nastavlja danas, a završava u nedjelju.

 Večeras, od 20 sati, očekuju vas domaći proizvodi, sajam antikviteta, izložba slika, radionice za djecu, kao i Ansambl Toč.