Općini Kotor i Općoj bolnici Kotor doniran 4D ultrazvučni aparat

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 13. listopada 2022. - 10:22
Autor: 

Kompanija Glosarij donirala je Općini  Kotor i Općoj  bolnici Kotor višenamjenski 4D ultrazvučni aparat marke Simens za Odjel  ginekologije, vrijedan 31. 000 eura.

Direktor ove ustanove Davor Kumburović istakao je da će ovaj aparat, koji je prvenstveno namijenjen za pregled trudnica, poboljšati kvalitetu  zdravstvene usluge i omogućiti ljekarima da na kvalitetniji način obavljaju svoj posao.

“Aparat je višenamjenski tako da će, osim primarne upotrebe za pregled trudnica, biti na raspolaganju i za kardiološke preglede”.

On je istakao dobru suradnju između Opće  bolnice i Općine Kotor podsjetivši da u planu imaju zajedničku realizaciju nekoliko velikih projekata kako bi se dodatno unaprijedila zdravstvena zaštita građana primorskih općina, koji se liječe u ovoj ustanovi.

Predsjednik Općine Vladimir Jokić zahvalio je  kompaniji Glosarij na ovoj donaciji ističući da je ovo od velike važnosti za cijelu Boku.

“Moram da zahvalim i menadžmentu bolnice na čelu sa direktorom Kumburovićem koji je pokrenuo ovu inicijativu i predočio šta su sve potrebe ove ustanove. Mi ćemo uputiti inicijativu prema ostalim opštinama koje koriste usluge ove ustanove, kako bi se obezbijedilo još investicija za ovu bolnicu”, kazao je Jokić.

On je naglasio i da će Kotor, zahvaljujući dobrom radu menadžmenta Doma zdravlja, i u okviru ove ustanove dobiti jedan ovakav aparat čime će grad Kotor biti opremljen za pružanje ovih vrsta zdravstvene usluge.

“Opština Kotor stoji na raspolaganju svim medicinskim ustanovama na svojoj teritoriji kako bi u budućnosti uradili ono o čemu se priča već decenijama, najprije pružili najbolju moguću zdravstvenu zaštitu građanima, a nakon toga i postali prepoznati kao regionalni medicinski centar koji će moći da razvija i medicinski turizam”.

Prema riječima financijskog direktora kompanije Glosarij, Miloša Martinovića, ovom značajnom donacijom obilježen je i jubilej, odnosno 30 godina postojanja ovog poduzeća.