Ona zaista „živi da se čuje“

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 24. studenog 2018. - 10:56
Autor: 

Sinoć je Muzička škola Tivat koncertom proslavila svoj 54.  rođendan.  Na početku večeri  nazočne je pozdravila ravnateljica  Muzičke škole Pina Bubanja, koja se osvrnula na same početke Škole, koji nisu bili laki: “Zahvaljujući predanom radu i nesebičnom trudu mojih kolega, naših profesora, kao  i radu i talentu naših učenika možemo se pohvaliti velikim broja učešća na raznim takmičenjima kako u Crnoj Gori, tako i u regionu. Ponosna sam i čast mi je biti na čelu ove institucije, koja njeguje njenu tradiciju i prošlost, a ujedno stvara nove generacije i pruža izuzetan doprinos u razvoju kulture“. Također se osvrnula na suradnju s drugim kulturnim institucijama i brojne rezultate učenika.

Nazočnima se obratio i predsjednik Općine Tivat  Siniša Kusovac:“ Vidljivi su putevi vrijednosti ove škole, jer to je njihova filozofija i kultura življenja. Ono što treba da uradi Opština Tivat i što će da radi je da bude na usluzi, da bude pri ruci, u edukaciji i obrazovanju mladih u umjetničkom stvaralaštvu“.

Ovogodišnji rođendan Muzička škola Tivat  obilježila je  u znaku himne škole. Naime, gospođa Marija Radulović, supruga preminulog Dragana Radulovića, istaknutog dječjeg stvaratelja, darovala je Muzičkoj školi Tivat pjesmu " ONA ŽIVI DA SE ČUJE ", koja je od ovogodišnjeg rođendana postala i službena himna Škole te u svom obraćanju izrazila iznimno zadovoljstvo i sreću. Himnu je izveo  zbor i solisti, koje je pripremio učitelj  Ivo Brajak, uz pratnju velikog orkestra uz dirigentsku palicu učiteljice Martine Vuksanović.

Pored himne na koncertu je prikazan i novi LOGO ŠKOLE, dar mladog arhitekte Kristijana Dapčevića.