Okrugli stol o maslinarstvu u Stolivu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 24. svibnja 2019. - 8:48
Autor: 

Platforma za obnovu i razvoj maslinarstva kao osnove ruralnog razvoja na Vrmcu Kulturno zavičajno udruženje NAPREDAK Gornja Lastva, kao nositelj projekta odnosno korisnik granta s partnerima Udruženje maslinara Boka i Nevladino udruženje ''Kamelija'' Stoliv provodi projekt Platforma za obnovu i razvoj maslinarstva,  kao osnove ruralnog razvoja na Vrmcu.  Suradnik na projektu je Općina Tivat.

Projekt financira Europska unija, posredstvom izaslanstva  Europske unije u Crnoj Gori,  kao dio Grant sredstava u okviru projekta ''Ruralni razvoj vođen od strane ruralnih organizacija civilnog društva'', koji sprovodi Fondacija za povezivanje prirodnih vrijednosti i ljudi/Connecting Natural Values& People Foundation (CNVP) u partnerstvu s Regionalnom razvojnom agencijom za Bjelasicu, Komove i Prokletije iz Berana, Unije farmera Crne Gore iz Pljevalja i u suradnji s Mrežom za ruralni razvoj Crne Gore.

Cilj projekta je  doprinijeti uspostavljanju platforme za obnovu maslinarstva, kao osnove ruralnog razvoja kroz povezivanje i jačanje kapaciteta OCD i drugih aktera na pilot području Vrmca.

Ukupna vrijednost projekta je 16. 083,06 €.

Projekt traje šest mjeseci, do 10.mj. 2019. godine

U okviru projekta se organizira  okrugli  stol ''Zakonodavni okvir za razvoj maslinarstva na nacionalnom i lokalnom nivou'' u Stolivu, 28.5.,  u Domu kulture ''Niko Bilafer'', s početkom  u 10:30h.

Govorit će predstavnici Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, općina Tivat i Kotor i Udruženja maslinara Boka.

Pozivaju se maslinari, posebno oni sa područja Vrmca da prisustvuju okruglom stolu, koji je prva u nizu aktivnosti ovoga projekta.