Održano natjecanje "Koliko poznaješ bokeške izraze"

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 08. ožujka 2020. - 9:03
Autor: 

Sedmog ožujka je u Osnovnoj školi ,,Njegoš” u Kotoru održano regionalno natjecanje kviza ,,Koliko poznaješ bokeške izraze”. Organizatori natjecanja su Osnovna škola ,,Njegoš” iz Kotora, uz svesrdnu pomoć Savjeta roditelja i Facebook grupa “Bokeški izrazi”. 

Natjecanja u okviru obrazovnih ustanova na području Kotora, Tivta i Herceg Novog održana su tijekom protekla dva tjedna.

Na finalnom natjecanju, koje podrazumijeva i znanje i glumački talent, sudjelovalo je osam ekipa. Iz Herceg Novog su stigle TRE SORELE iz OŠ ,,Milan Vuković” - Andrea Proročić, Dorotea Jurišić i Lana Velas s mentoricom Mirjanom  Rašović, POPICE iz OŠ,,Ilija Kišić” iz Zelenike - Jovana Mićunović, Anja Čirevicki  i Milica Radulović  s mentoricom Tamarom Komar. Tivatsku školu ,, Drago Milović” su predstavljali BEREKINI - Anamarija Božović, Andrija Bjelica i  Balša Borozan  s mentoricom Katicom Čavor. Iz OŠ,, Veljko Drobnjaković” iz Risna su stigli  MAKARULI - Anđela Krivokapić, Anđela Vulović i Milica Travar  s mentoricom Milicom Subotić , a iz OŠ ,,Ivo Visin” iz Prčanja FEŠTAĐUNI - Aneta Čavor, Katarina Belan i Rastko Ćosović s mentoricom Martinom Lompar.  OŠ,,Narodni heroj Savo Ilić” iz Dobrote su predstavljali  KAVALIJERI I BELECA  - Darija Čižek, Vigor Vuleković i Stefan Popović  s mentoricom Majom Grgurović, a OŠ ,,Nikola Đurković” iz Radanovića BALAFURDIJA - Neđeljko Tujković,Đuro Janjetović i Vlado Štilet  s mentoricom Nikoletom Mršuljom .Domaćine iz Kotora, OŠ,,Njegoš”, su predstavljali FARABUTI- Elena Marković, Stasija Perović i Damjan Vušković s mentoricom Lidijom Vasić.

Petočlani žiri u čijem sastavu su bili Rozalija Hrobaš, Dušanka Petrović, Neđeljko Moškov, Ivica Biskupović i Ranko Borozan nije imao ni malo lak zadatak ocijeniti ove mlade, vesele i talentirane ljude. Treće mjesto pripalo je  BALAFURDIJI, dok su se za prvo, nakon završetka osnovnih disciplina, dodatno takmičili KAVALIJERI I BELECA  i  FARABUTI. Pobjedu su odnijeli KAVALIJERI IBELECA .

Međutim, kako su svi sudionici poslali jasnu poruku da im je Boka u srcu, svi  su dobili  prigodne poklone. Nakon uručenja diploma, zahvalnica i poklona, sudionici i posjetitelji su uživali u bokeškim delicijama koje su pripremile majke učenika OŠ ,,Njegoš” i članice fb grupe BOKEŠKI IZRAZI.

Voditeljica programa je bila Dolores Fabian, a da  fiskulturna dvorana OŠ,,Njegoš”na Benovu bude raspjevana,  pobrinula se Marija Samardžić, nastavnica Muzičke kulture.

Ovu manifestaciju su pomogli Općina Kotor, TO Kotor, članovi Fb grupe Bokeški izrazi, Savjet roditelja OŠ,,Njegoš” , uz nesebično zalaganje predsjednice Adele Barbe, kao i Tihomir Danilović iz Đenovića koji je, osim što je pomorski kapetan, i pisac.